Bereken uw BMR en uw AMR

BMR - Basal Metabolic Rate - Basale Metabolisme in Rust

Het is belangrijk dat u vertrouwd raakt met uw metabolisme in rust ('werkelijke stofwisseling'), de snelheid waarmee uw lichaam calorieën gebruikt en verbrandt. De enige manier om gewicht te verliezen is om de calorieën van uw basale metabolisme in rust te verbranden, dit brengt u een stap dichter bij uw ideale gewicht - of uw doel nu gewichtsverlies of gewichtsbehoud is.

Uw BMR: calorieën

Uw BMR geeft het minimale aantal calorieën aan dat uw lichaam iedere dag nodig heeft om in rust goed te functioneren, voor hartslag, ademhaling en bloedsomloop. Dus het aantal calorieën dat uw lichaam in 24 uur nodig heeft voor de stofwisseling , afgezien van de extra energie die u verbruikt bij inspanning.

Na iedere 2 kilo gewichtsverlies dient de BMR opnieuw te worden berekend, omdat deze bij gewichtsverlies steeds verandert.

AMR - Active Metabolic Rate of Actieve Stofwisselingswaarde

De AMR is uw BMR met het aantal calorieën dat iedere dag nodig is voor basisbeweging en andere activiteiten. Omdat de AMR afhankelijk is van de hoeveelheid dagelijkse activiteit, zal deze hoger liggen als u meer beweegt. U berekent uw AMR door uw BMR te vermenigvuldigen overeenkomstig uw bewegingsniveau.

Uw AMR in calorieën:

In welke categorie val ik ?

Extra licht
1.3 (mannen & vrouwen)
Inclusief de dagelijkse bezigheden, bijv. koken, strijken, autorijden, staan
Licht
1.6 (mannen) / 1.3 (vrouwen)
Iets meer activiteit bijv. golf, wandelen (5 km per uur), voor de kinderen zorgen, huishoudelijke taken
Matig
1.7 (mannen) / 1.6 (vrouwen)
Fietsen, tennis, dansen, skiën, hardlopen
Zwaar
2.1 (mannen) / 1.9 (vrouwen)
Rugby, voetbal, bergbeklimmen, aerobics

Nu u uw BMR en AMR kent, moet u nog leren hoe u deze in uw dagelijkse leven in praktijk brengt. Om uw gewenste gewicht te behouden, moet uw dagelijkse calorieëninname gelijk zijn aan uw AMR (+/- 100 calorieën)